dimarts, 30 de setembre del 2008

Hipòtsi, llei i teoria. Doc 4.pàg 21

-Què tenen en comú i en què es diferencien les lleis i les teories científiques?
Que les teories existeixen gràcies al recolliment i agrupció de diferentes lleis, que han estat verificades o falsades. El que tenen en comú es que les teories no podrien existir sense lleis.

-Busca algun exemple de teoria i indica algunes lleis que la formen.
Teoria electromagnètica
Les equacions de Maxwell són un conjunt de quatre equacions que descriuen per complet els fenòmens electromagnètics.
Està basada en les llis següents:
-Llei de Gauss
-Llei de Gauss per al magnético
-Llei de Faraday
-Llei de Ampère generalitzada

dimecres, 24 de setembre del 2008

dimarts, 23 de setembre del 2008

Defnicions:

Ciutadà: persona que viu en una ciutat amb drets i deures.

Política: són normes i lleis que calen per dirigir o governar un país. Forma de governar, sistema de govern.

Democràcia: Sistema polític, on tothom té llibertat . El poder ( sobirania) rau en el poble.

Tirania: es podria dir dictadura, que solament governa una persona, i de manera cruel. Abús de poder cruel sobre les persones.

Drets humans: els drets que les persones tenim dret a exigir. Condicions, lleis, que han de ser respectades per totes les persones.

Estat de dret: Estat en que es basa en l’imperi de la llei. És més un govern de lleis que d’éssers humans.

Individualisme: és una manera de ser, que normalment fa que les persones tendeixin a voler-ho fer tot per elles mateixes, sense ajuda, i que tot ho volen per a elles. Teoria que diu que és previ l’individu a la societat.

Socialisme: pensament de dir que han de desaparèixer totes les classes socials, perquè hi hagués més igualtat. Teoria que afirma que la societat és anterior a l’individu.

Justícia: hi ha justícia quan ens respectem els uns als altres, i ningú fa mal al altre. Es basa en la llei de defensar els drets de les persones i que cadascun tingui el que vulgui.

Poder: Domini d’autoritat sobre algú o sobre les coses. Autoritat per manar, dominar, influir sobre la gent.

dimecres, 17 de setembre del 2008

Què és la filosofia per a nosaltres?




Què és la filosofia? La filosofia, és una manera de pensar, una manera de raonar, una manera d’opinar davant els problemes i qüestions que la vida ens planteja dia a dia. Es podria dir que la filosofia es una ciència inacabada d’explorar, o també una teologia inacabada d’afirmar, per que? Aquesta es la resposta, el per què. Fins que no trobem una definició exacta que defineixi cada lletra de la paraula FILOSOFIA, no podrem dir o afirmar que sabem filosofar, si més no tan sols estem intentant esbrinar si el concepte que creiem d’aquesta es real i existent. Des de sempre l’home va començar suposadament a filosofar mogut per l’admiració, però estem segurs que aquesta admiració sobre les coses, totes les preguntes que tenim, ens les pot respondre la filosofia? Des de el meu punt de vista, mai sabrem el per què, perquè si sapiguèssim la raó de la nostra existència,i el per què estem aquí, res tindria sentit ens adonaríem que no som res, i que el únic que fem es buscar una resposta, que justament la tenim davant, però cap de nosaltres es capaç de desxifrar-la.