dilluns, 3 de maig del 2010
Opinió personal sobre el BLOG.
Una mica de la vida de John Stuart Mill.
Comentari primer text de Kant
dissabte, 1 de maig del 2010
Per saber-ne més sobre David Hume
divendres, 30 d’abril del 2010
Text de Hume, Abstract
divendres, 23 d’abril del 2010
Projecte 6. Video de la valoració personal sobre Ludwig Wiittgenstein
PD: Enric no em deixava pujarlo sencer perquè posava que era mol gran i que no me'l llegia, pr això t'he posat drectament la direcció del enllaç al Youtube. Gràcies.
http://www.youtube.com/watch?v=32IjkhA_DtY
Més sobre Kant
dimecres, 21 d’abril del 2010
Redacció sobre els textos de hume.
El "jo" existeix?
dimarts, 6 d’abril del 2010
Projecte 4. Pensament de Ludwig Wittgenstein
dimarts, 16 de febrer del 2010
Existeix la realitat fora de la ment idependenment que jo la pensi?
dilluns, 8 de febrer del 2010
Projecte 3. Influencies que han tingut pes en la vida de Wittgenstein.
Encara que també van influir en menor mesura Schopenhauer, Kierkegaard, Dostoievski i Tolstoi, destaquen sobretot Frege i Bertrand Russell.
- Al costat de Russell, és el representant del logicisme: intent de fonamentar la matemàtica en la lògica.
- Va tractar per tant de deduir la matemàtica a partir d'idees primitives exclusivament lògiques, i per això va considerar que era necessari construir un llenguatge perfecte (el de la lògica), exempt de les ambigüitats i inexactituds que poblen l'usual.
- Va establir una teoria del significat dels símbols del llenguatge.
RUSSELL:
- Creu per tant que cal descompondre els fets complexos fins arribar als més simples, i per això diu que hem d'analitzar el llenguatge, ja que considera que la realitat i el llenguatge perfecte comparteixen la mateixa estructura lògica. Així, distingeix els següents elements tant del llenguatge com de la realitat:
1. En el llenguatge hi ha noms propis que significa l'objecte individual a què es refereixen. [Teoria referencial del significat].
2. Cada objecte individual té qualitats i entra en relació amb altres objectes, donant-se fets que s'expressen mitjançant proposicions.
3. Les proposicions poden ser atòmiques o moleculars (diverses atòmiques unides mitjançant connectives lògiques [i, o, si ...]).
Es dedueix d'aquí que tot el que passa o hi ha pot ser dit en llenguatge perfecte, i tot el que es pot dir en llenguatge perfecte té la seva referència en el món (isomorfia). És a dir, que l'àmbit d'ús del llenguatge perfecte queda reduït a la descripció (el llenguatge pinta la realitat).
dissabte, 30 de gener del 2010
Creus que es pot demostrar l’existència de Deú?
dimecres, 13 de gener del 2010
Comentari Carta a Meneceu
La carta d’Epicur a Meneceu ens parla de què la filosofia es pot assolir a totes les edats, però Epicur relciona tots els seus arguments amb la felicitat. Epicur, parla sobre l’hedonisme, el principi del plaer i el dolor, on parla del plaer com a moderació del aliments ja que els aliments senzills ens proporcionen els mateix plaer que els exquisits. Considera que filosofar és apostar per la felicitat ja que viure feliç és viure una vida perfecta, com els déus. També ens parla del tema de la mort. Argumenta també, que no hem de tenir por a la mort, ja que quan la mort hi és nosaltres ja no hi sóm i quan nosaltres hi som, la mort ja no hi és.
Podem ser feliços amb menys del que ens pensem.
La Carta a Meneceu resumeix les teories d’Epicur on parla sobre el plaer, la felicitat i la vida. Epicur afirma que podem ser fliços a totes les edats, per tant si som feliços podrem viure bé.