divendres, 13 de febrer del 2009

L'ésser humà esta condemnat a ser lliure?

Quan Jean-Paul Sartre esmenta auquesta frase, crec que es refereix a la realitat humana, és a dir, a la realitat que ens envolta. Si que es cert que som lliure, però tot i això tambés sen's prohibeixen certes coses`. Però deixant això de banda, em volia centrar en la emfatització que l'autor seggereix quan diu que l'ésser humà és CONDEMNAT. Per al meu paer, crec que no és exactament una condemna, el fet que puguem ser lliures. Si que es cert que té els seus desvantatges, i obviament uns avantatges, però no ens oblidem de que el fet de ser lliure és un dels nostres drets més valiosos, ja que ens dona la possibilitat d'escollir situacions i coses les quals són exposades en el nostre entorn dia a dia.
El que és cert, és que la llibertat també està relacionada amb el simple fet de que abusem d'ella fins al cert punt de no ser conscients de les conseqüències.
Per concloure, crec que l'home per determinació és lliure, però se li han d'ensenyar uns valors per poder fer-ne ús d'ella correctament.